Petra Hoogerwerf

Petra Hoogerwerf

‘Een goede strategie is de basis om een organisatie te laten doorgroeien’  

‘Echt iets veranderen voor de samenleving vergt moed, kritisch kijken naar je impact en samenwerking. Mijn passie is werken aan de 17 Sustainable Development Goals van de UN. Ik studeerde rechtsgeleerdheid, theaterwetenschap en psychosynthese. In mijn eerste functie ontwikkelde ik de eerste opleiding ‘Marketing, sponsoring en fondsenwerving’ (1993).

Hierna werkte ik als adviseur voor GLP en werd communicatiemanager voor het ministerie van VROM. Bij de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken werkte ik als manager strategie en bedrijfs- voering en begeleider van intervisiegroepen voor topmanagers. Hierna volgden directiefuncties bij Forum en van de School of Economics van Hogeschool INHolland. Ik zet mij in voor de samenleving door diverse bestuurlijke functies te vervullen.

Zo ben ik nu voorzitter raad van Toezicht van scholengroep Meerkring. Ik spreek op congressen, houd van het geven van trainingen en ik heb vijf boeken geschreven waaronder Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart. Eerder schreef ik met anderen Van Dromen naar Scoren, Juridische aspecten van Sponsoring, Wat is Fondsenwerving en was eindredacteur en schrijver van het Handboek Fondsenwerving.

En nu is er Échte winst.’ 

Marjorie van Geenhuizen

Marjorie van Geenhuizen

‘Partnerschap creëren betekent nieuwsgierig zijn naar de andere en creatieve verbindingen tot stand brengen.’

‘Als ik me ergens in vastbijt, laat ik niet los tot het tot stand is gebracht. Ik zie mezelf als expert in cultureel ondernemerschap met een brede ervaring in de podiumkunsten, de beeldende kunsten en musea; openbare bibliotheken en het cultureel vakonderwijs. Maar ook voor de groeiende groep commerciële bedrijven die terecht perspectief zien in een relatie met een culturele- instelling of evenement vind ik het een uitdaging om de juiste match te maken.

Ik was jarenlang directeur-bestuurder van het nieuwe Theater Markant in Uden (NB): van eerste idee tot grote regionale schouwburg. 
Recent zet ik een nieuwe cultureel/maatschappelijke onderneming op voor beheer van het Museumkwartier (SBMK) in Den Bosch. Lesgeven in in cultureel management (HAN) en fondsenwerving vind ik fijn. Bij Veleda gebruik ik mijn expertise om organisaties een goede balans te laten ontwikkelen tussen hun cultureel- maatschappelijke opdracht en hun zakelijke belangen. 

Mijn specialisme is partnerships met het bedrijfsleven opzetten voor goede doelen en culturele organisaties en het ontwikkelen van succesvolle businessmodellen.'

Helene Schram

Helene Schram

‘Een organisatie doorlichten en verbeteringen doorvoeren op het gebied van klantgerichtheid en efficieny’

'Ik ben een marketingprofessional en ervaren manager. Ik houd er van om met een creatieve en pragmatische aanpak effectief resultaten te bereiken in een complexe omgeving. Ik werkte lang in (senior)managementfuncties op corporate niveau en in de non profit sector. Zoals bij TNT Post, Edukans en Giving Back. 

Mijn expertise ligt in marktbewerking, databasemarketing, planning, coördinatie van marketing acties en de customer journey.  Ik ben inzetbaar op projectmanagement en interimmanagementfuncties op het snijvlak van markten, klanten, teambuilding, databases en processen. In mijn visie een goede backoffice de basis voor een optimaal presterende organisatie'

Maja Nijessen

Maja Nijessen

‘Een boodschap vertalen naar heldere en inspirerende communicatie’

'Ik ben tekstschrijver en copywriter en  werkte ondere andere voor het Wereld Natuur Fonds, Edukans, Vogelbescherming Nederland en Stichting Accessibility. Ik heb ervaring in de uitgeverij- en bureauwereld en denk graag mee over vorm en inhoud van communicatie-uitingen. Of het nou gaat om fondsenwerving, klantcontacten, crowdsourcing of informatievoorziening, het succes ervan staat of valt met heldere, inspirerende communicatie. Verhalen die mensen in hoofd en hart raken.

Zowel online als offline wil ik een boodschap vertalen naar heldere en inspirerende teksten die tussen de regels door net dat beetje energie hebben: van campagneteksten tot jaarverslagen en van webcontent tot fondsaanvragen. Ik heb met veel plezier winnende aanvragen voor beneficienten van de Nationale Postcode Loterij geschreven en succesvolle crowdfundingacties van tekst voorzien.'

Petra Kwakkenbos

Petra Kwakkenbos

‘Snel antwoord geven op vragen van klanten.’

Ik werk als personal assistant voor Veleda en bied zowel ondersteuning bij de administratie als bij de marketing & sales. Ik vind de klanten die werken voor de samenleving inspirerend. Zeker als je ziet dat ze een stap voorwaarts maken door onze dienstverlening.’

info@veleda.nl

Samenwerkingspartners

Veleda advies werkt als netwerkbureau samen met andere bedrijven. Bij opdrachten wordt een team samengesteld dat het best de opdracht kan vervullen. Samenwerkingspartners zijn:

1% Club

1% Club

, door de samenwerking met de 1% Club kan Veleda advies u ook de bouw van een online platform aanbieden. We ontwerpen uw site, ondersteunen de medewerkers en kunnen het projectmanagement voeren.
www.1procentclub.nl 

Accon■avm

Accon■avm

, Veleda advies kan jou voortaan ook inlichten over de financiele en fiscale aspecten van maatschappelijk ondernemerschap en fondsenwerving door samen te werken met Accon■avm.
www.acconavm.nl 

Branchecentrum

Branchecentrum

Branchecentrum voor gemeentes

Schokkenbroek Ontwerp

Schokkenbroek Ontwerp

, partner bij vormgeving communicatie-uitingen, magazines, huisstijlontwerp en boeken.
Website in constructie