Trainingen

Veleda  verzorgt tal van trainingen en workshops. Ook worden in-company trainingen verzorgd. Schrijf je in via betty@veleda.nl en vraag meer informatie op. 


Sneller een goed project/businessplan schrijven voor fondsaanvragen

Bespaar tijd! Iedereen moet regelmatig beleidsplannen, projectplannen of andere stukken kunnen schrijven. De een vindt dat een fluitje van een cent, de ander worstelt er mee om zijn gedachten goed op papier te krijgen.  Veleda advies nodigt je uit voor de bijeenkomst ‘Snel een goed businesplan/projectplan schrijven.’ Met deze bijeenkomst ga je enorm veel tijd gaan besparen. Denk er eens aan hoe het zou zijn om dat complexe plan in een dag op papier te hebben staan! Trainer Petra Hoogerwerf:  ‘Schrijven is een manier om je gedachten uit te drukken. Dat vergt een geconcentreerde aanpak.’

Investeer nu en verdien veel tijd terug!

Wanneer:          Dinsdag 12 september van 13 tot 16 uur.

Locatie:              Amsterdam of in het midden van het land

Kosten:              195 Euro per deelnemer. Bij aanmelding van twee deelnemers, 10% korting.

Meld je snel aan betty@veleda.nl


Masterclass Échte winst: Succesvol ondernemen met impact

Met meer werkplezier meer impact bereiken.

Petra Hoogerwerf, die het boek ‘Echte winst' schreef neemt je mee in 7 essentiële stappen om meer impact te bereiken. Op sprankelende en interactieve wijze neemt ze je mee in een praktische masterclass Échte winst: dat is goed voor de organisatie, de medewerkers, de klanten én de samenleving. Hoogerwerf belicht hoe complexe vraagstukken van de wereld door innovatie, opschaling en samenwerking, worden aangepakt. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en toegepaste oefeningen ga je huiswaarts.

Schrijf je vandaag in!

Wanneer:          5 september 2017

Locatie:             Amsterdam

Kosten:             295 Euro per deelnemer inclusief het boek Échte Winst. 

Meld je snel aan betty@veleda.nl


WORKSHOP TEAMBUILDING: EEN NIEUWE KIJK OP COLLEGA'S

Veleda Advies adviseert regelmatig organisaties bij nieuwe samenwerkings- en fusietrajecten. Om dat succesvol te doen is het belangrijk dat medewerkers elkaar op een andere, creatieve en ontspannen manier beter leren kennen. En dat zij anders leren kijken naar de wereld om hen heen. Door te werken aan foto-opdrachten leren collega’s elkaar (nog) beter kennen en wordt door teambuilding het creatief vermogen versterkt. Deze training (workshop) is een doelgerichte investering voor elke organisatie die het belang van goed samenwerkende teams erkent.

PDF opvragen? Mail Betty@veleda.nl 

 


Workshop fondsenwerving

Doelgroepen:
organisatoren van conferenties, medewerkers van organisaties De trainingen fondsenwerving van Veleda advies zijn inspirerend, praktisch en praktijkgericht. Met meer dan 20 jaar ervaring is Petra Hoogerwerf de meest ervaren trainer en spreker over dit onder- werp. Inmiddels werkt Veleda advies met diverse trainers die in de verschillende regio’s de introductie-training Fondsenwerving verzorgen. De training en workshop kan kort (twintig minuten) tot lang (meerdere dagdelen) van aard zijn. Onderwerpen zijn crowdfunding, sponsoring, fonds- aanvragen schrijven, het verdienen van eigen inkomsten, het opzetten van evenementen. Centraal staat de vraag voor welke activiteiten je welke partners kunt werven en hoe je dat aan pakt. Een keer per kwartaal wordt een openbare workshop verzorgd van een avond. Kosten bedragen: 125 Euro per persoon waarbij het boek Vonk! Fondsenwerven met hoofd en hart wordt uitgereikt. Let op de nieuwsberichten voor de nieuwe data.

Voorbeelden:

  • Workshop fondsen voor de opleiding effectief subsidies werven en masterclass Europese studies voor Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO). 
  • Voor het Oranje Fonds wordt de workshop Fondsen werven met hoofd en hart verzorgd.
  • De adviseurs van de Sesamacademie worden opgeleid om kleine vrijwilligersorganisaties te     begeleiden onder andere op het gebied van fondsenwerving.
  • Op congressen van het Ministerie van OCW, Kunstfactor, de Vakdag fondsenwerving en Stads-deel Oost Amsterdam werden de afgelopen jaren diverse presentaties en openbare brainstorms en interactieve sessies verzorgd.


Training subsidie-aanvragen en fondsaanvragen schrijven

Doelgroepen:
in-company training voor non-profit organisaties en organisatoren van conferenties Veleda advies verzorgt trainingen hoe je goede subsidie-aanvragen kunt schrijven. Stap voor stap worden deelnemers meegenomen in de diverse aspecten van goede subsidie-aanvragen.

Voorbeelden:

  • Voor muziekschool Muzelinck in Oss werd een ochtend verzorgd om een subsidie-aanvraag door te nemen
  • Bij Mainline werden zes projectleiders in een zestal dagdelen incompany opgeleid tot het     schrijven van fondsaanvragen


Dag van de Fondsenwerving 

Doelgroepen:

Grote instellingen die fondsenwerving willen invoeren in de gehele organisatie Het Instituut voor Fondsenwerving verzorgt samen met Veleda advies de inspirerende Dag van de Fondsenwerving. Deze dag is met name geschikt voor instellingen die veel medewerkers willen mobiliseren om actief met fondsenwerving aan de slag te gaan. Inspiratie, ideeën opdoen, aan de slag gaan vormen de rode draad van deze dag

Voorbeelden:
Zorginstelling Pameijer organiseerde voor ruim 50 medewerkers en managers de Dag van de Fondsenwerving. In de ochtend was een inspiratiesessie georganiseerd, in de middag drie ‘how-to’ workshops. Petra Hoogerwerf was dagvoorzitter en begeleidde de workshop voor de managers.


Training Behouden vaart

Doelgroepen: Raden van toezicht en besturen

Het is de kunst dat je als Raad van Toezicht of bestuur scherp de vinger aan de pols houdt terwijl je tijd vaak beperkt is. Er zijn bovendien situaties waar de Raad van Toezicht krachtig in zijn rol moet zitten: bij een fusie, bij dreigende subsidie-vermindering, negatieve pers-aandacht, bij grote wettelijke veranderingen die invloed hebben op je organisatie. Het is verstandiger om je voor te bereiden op dergelijke situaties dan dat u er door wordt overvallen. Ook is het van belang periodiek stil te staan op de vraag wat uw toezichthoudende rol nu eigenlijk precies inhoudt, zowel juridisch als bestuurlijk. Na afloop van de werksessie heb je het gevoel dat diepgaand inzicht te hebben in de onderwerpen die van vitaal belang zijn in je toezicht-houdende rol.En je hebt elkaar ongetwijfeld op een andere manier leren kennen.


Training Vonk!

Doelgroepen: Voor instellingen waar een vonk nodig is; nieuwe energie, een eerste aanzet voor een strategie traject, veel problemen. Bedrijven, gemeenten, non-profit organisaties, maatschappelijke-winstorganisaties

Tijdens deze dag gaan de deelnemers via tal van interactieve werkvormen aan de slag, op zoek naar de Vonk! Het management krijgt een speciale rol om hindernissen en ergernissen aan te pakken . Alle deelnemers committeren zich aan het plan van aanpak dat die dag wordt ontwikkeld. De training kan ook in verkorte vorm worden aangeboden bij congressen en conferenties. In samenwerking met de Debatacademie kan het Lagerhuisdebat deel uit maken van deze dag.